6 Eylül 2019 Cuma

Kordon Kanı Kullanımı

Göbek kordonu hücrelerini saklamak neden iyidir?

Göbek kordon kanı, nakil için kullanılacak değerli bir hematopoetik kök hücre kaynağıdır (tüm kan hücrelerini üretebilen). Göbek kordonu kök hücrelerinin toplanması, kök hücrelerinin kemik iliğinden veya periferik kandan toplanması için önemli bir alternatif kaynağı temsil eder.

Hematopoetik kök hücrelerin nakli yoluyla, hastalıklar veya yüksek doz kemoterapisi nedeniyle ciddi hasar görmüş kemik iliğini yeniden oluşturmak mümkündür. Bu şekilde lösemi, lenfomalar, kalıtsal immün yetmezlikler ve diğer hastalıklardan muzdarip hastaları tedavi etmek mümkündür.


kök hücre içeren yüksek kaliteli kordon kanı örnekleri


Göbek kordonu kök hücrelerinin önemi, birkaç nedenden kaynaklanmaktadır: kan hücreleri üretme kapasiteleri, zayıf immünojenisiteleri (onları, onları alan organizma tarafından özellikle tolere edilmesini sağlar, bunlar reddetme reaksiyonlarından daha sınırlı reddetme reaksiyonlarıyla). ilik veya erişkin kanından alınan kök hücreler) ve başka türlü atılabilecek göbek kordonundan kolayca alınabilecekleri gerçeği.

Kamusal göbek kordonu bankalarında, otuz dördüncü haftanın ötesindeki kısımlardan gelen çok sayıda kök hücre içeren yüksek kaliteli kordon kanı örnekleri kabul edilir. Bir kamu bankaları ağının varlığı, Ulusal Sağlık Hizmetimize ilham veren bakıma erişmede adalet ilkesini korur ve bu değerli hücrelerin nakli için maksimum potansiyel kullanımını garanti eder.


Göbek kordon kanı bağışında kimlerle temasa geçilebilir? 


Göbek kordon kanı bağışlamak isteyen kadın, doğum yapacağını düşündüğü hastanenin kadın doğum ve jinekoloji servisine gidebilir ve bağış yapacağını beyan eder.


Bağışlanan kök hücreleri kim kullanacak?


Hematopoetik kök hücre nakli ile tedavi edilebilen hastalıkları olan tüm hastalar. İstatistikler, eğer kordon kanı bağışlandığı ve bunun İtalyan kamu bankalarından birinde depolandığı takdirde, ihtiyaç olması durumunda tekrar el koyma ihtimalinin% 97-98 olduğunu göstermektedir.


Göbek kordonundan alınan kanla hangi hastalıklar tedavi edilebilir?


Bağışlanan plasenta kanı, lösemi ve lenfomalar gibi kanser hastalıkları ve talasemi, medüller aplaziler ve çocuklarda ve erişkinlerde konjenital immün yetmezlikler gibi kanser hastalıkları gibi ciddi kan bozukluklarını tedavi etmek için korunur. 


Kordon kanı nasıl toplanır?


Kordon kanı toplanması, çocuğun doğumundan ve kordonun kesilmesinden sonra yapılan ve bu nedenle anne veya yenidoğan için hiçbir risk içermeyen basit bir manevradır. 

Toplama sadece doğum odasında anne ve yenidoğan için maksimum yardım seviyesi sağlanabiliyorsa gerçekleştirilir. Toplanan tüm birimler, bu amaç için yararlı olan kalitatif ve kantitatif özellikleri karşılamaları gerektiğinden, nakledilme amaçları için bankalaştırılamaz veya saklanamaz.


Göbek kordon kanı nerede depolanır?


Toplanan plasental kan gerçek "kordon kan ve kök hücre bankalarında" saklanır. Banka, nakil amacıyla toplanan kök hücreleri korumaya, tedavi etmeye ve dağıtmaya yetkili olup, uygunluklarını, kalitelerini, güvenliklerini ve izlenebilirliklerini garanti eden bir sağlık hizmeti tesisidir.


Göbek kordon kanı nasıl bağışlanır?


Umbilikal kordonun bir kamu bankasında bağışlanması ve korunması veya Babylife kordon kanı bankasında saklama yapılabilmektedir.

Kordonu bir kamu bankasına bağışlamak isteyen kadınların, doğumdan önce, tahsil için akredite bir hastaneye başvurarak, açıkça bir talepte bulunmaları gerekmektedir.

Göbek kordonu kanını bağışlamak için sağlığın iyi olması, bilgilendirilmiş rızaların imzalanması ve gelecekteki bir nakli için kordon kanının yeterliliğini sağlayacak laboratuvar testlerinin (hastane masrafları dahilinde) yapılarak yürütülmesi gerekir.

Göbek kordon kanının yetersiz kalite ve miktar kriterlerini ortaya çıkarması durumunda veya teslimat sırasında kordonun bankada korunması için uygun olmayan koşullar (ateş, fetal stres, vb.) Olması durumunda, hala kan bağışında bulunabilirsiniz. kan hastalıkları için yeni tedaviler bulmaya adanmış hematopoetik kök hücre araştırmaları için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder